mardi 22 février 2011

LES NOSTRES FRASES

CATALÀ

Capítol 1: La gent gran no comprèn mai res per ella mateixa , és molt cansat, per als nens petits, haver de donar sempre explicacions.

Capítol 2: Quan el misteri és molt impressionant, no es pot desobeir.

Capítol 3: Jo vull que es prenguin seriosament els meus problemes.


CASTELLÀ

Capítulo 1: Los adultos nunca entienden nada por sí mismos, y es estresante estar siempre explicando las cosas.

Capítulo 2: Cuando el misterio es demasiado impresionante, no nos atrevemos a desobedecer.

Capítulo 3:Me gustaría que se tomaran en serio mis desgracias.


FRANCÈS

Chapitre 1: 'Les grandes personnes ne comprennent jamais rien toutes seules, et c'est fatigant, pour les enfants, de toujours leur donner des explications.'

Chapitre 2: 'Quand le mystère est trop impressionnant, on n'ose pas désobéir.'

Chapitre 3: 'Je désire que l'on prenne mes malheurs au sérieux .'


XINÈS

第一: 大人永远不明白自己什么,这是令人厌烦的孩子总是向他们解释事情.

第二章: 当其中的神秘过于庞大,不敢违抗.

第三章: 我希望我们认真对待我的不幸.

36 commentaires:

 1. Que bonito es este blog me ha encantado, es maravilloso aprender frances, espero que sigais así y aprendiendo cada día mas, soys divinas jejeje, si gano el concurso me pido a Mario Casas un abrazo enorme y aprobar los examenes OLAS!:D

  RépondreSupprimer
 2. En general les frases estan bé però la que mès m'agrada es la primera ja que sempre tenim que donar, per petita que sigui, una explicació

  RépondreSupprimer
 3. Yo creo que todas las frases tienen un significado pero sin duda la primera es la que mas expresa lo que quiere decir.

  RépondreSupprimer
 4. Als alumnes de la UEE ens ha agradat molt la frase del capítol 1. Els nens petits moltes vegades ens poden ensenyar a viure d'una manera més senzilla, sense tantes complicacions com ens busquem els més grans.

  RépondreSupprimer
 5. Je sens que Antoine de Saint-Exupèry avait le même esprit exprimé par Marguerite Yourcenar ans plus tard dans un interview. Elle disait "on a l'impression de n'appartenir a aucun lieu et, au même temps, à tous a la fois." Et encore quelque chose comme ça (et ça a à voir avec la deuxième phrase): Voyager est le meuilleur moyen de connaître et de lutter contre l'intolerence.

  RépondreSupprimer
 6. Me gusta la tercera frase. A todos nos gusta ser escuchados y queridos. Cuando nos quedamos a solas con nuestros problemas nos sentimos muy solos. Ramiro

  RépondreSupprimer
 7. Ce commentaire a été supprimé par l'auteur.

  RépondreSupprimer
 8. Referent al tercer capítol:
  Quan tenim un problema, a qualsevol edat, encara que sigui insignificant pels altres, per nosaltres sempre és un gran problema...és el nostre i s'agraeix que algú ens comprengui,es posi en la nostra pell i ens ajudi o animi a superar-ho.
  Bravo pour votre blog!!!
  Sílvia

  RépondreSupprimer
 9. Hola!,
  Me gustan mucho las 3 frases, pero al final me decando por la frase del capítulo 1 :)
  Suerte a todos!
  Lidia Lopez

  RépondreSupprimer
 10. A mi m' ha agradat la frase que heu escollit del capítol 2. El petit príncep me'l vaig tornar a llegir després de molts anys aquest estiu, juntament amb l' Alquimista, de Paulo Coelho, i penso que, tots dos són llibres amb molta màgia i intensitat. Qué vagi bé!

  RépondreSupprimer
 11. A mi la frase que m'ha agradat mes a sigut la primera te tota la raó

  RépondreSupprimer
 12. Aquest és un petit gran llibre: sempre que tornes a llegir-lo hi trobes noves idees per reflexionar; cada lectura enriqueix l'anterior. Per això és un llibre que no s'acaba mai: sempre ens fa plantejar-nos la pròpia actitud davant la vida i les relacions que establim amb els altres. A mi m'encanta i m'ha agradat encara més llegir-ho amb els meus alumnes que han fet comentaris molt interessants i enriquidors. Crec que després de llegir-lo serem més bones persones perquè hem après a valorar el món interior i no tant els aspectes materials.
  M. Carme López

  RépondreSupprimer
 13. Yo creo que todas las frases tienen un significado pero la primera sin duda es la que más expresa lo que quiere decir de cara a los lectores. Creo que tiene razón porque siempre sea bueno o sea malo, siempre hay que dar una explicación


  Raúl Garrido

  RépondreSupprimer
 14. La primera frase em recorda quan a la meva mare li havia de donar sempre explicacions, o em feia preguntas, que jo per molt que li expliques no ho entendria .

  Ariadna Plaza

  RépondreSupprimer
 15. Animo que os lo estáis currando mucho

  RépondreSupprimer
 16. Ami la frase que más me ha hecho pensar ha sido la del capítulo 3 porque hay gente que cuando a un amigo le pasa algo, se ríe. Cuand eso le pasa a un amigo mío me siento mal por él. A mi nunca me ha pasado y espero que no me pase.

  Laura Pérez

  RépondreSupprimer
 17. la primera frase m'ha agradat molt perquè és el que passa la majoria de vegades amb els nens i si em passes això jo em sentiria malament.  Hassan Mohammad

  RépondreSupprimer
 18. En realidad, todas las frases estan muy bien. Pero la que mas me ha hecho pensar ha sido la primera. Siempre hay que dar explicciones para todo, auque no es nessecario darlas.

  ANIMOSS!:D

  RépondreSupprimer
 19. La frase del capítulo uno es la que me gusta más sin duda. Me recuerda cuando mis padres me dicen alguna cosa que no hay que hacer. Yo creo que me lo dicen porque ellos han cometido ese error o han hecho alguna cosa mala, y por eso te hacen aquella explicación que siempre recordarás.


  Espero que tengais mucha fama con este blog y que os escriban muchos comentarios sobre este libro que es un libro que te hace pensar.


  Gerard Prat Ocaña

  RépondreSupprimer
 20. Aquest blog està molt bé, les frases son molt boniques,espero que apart dels comentaris que teniu en tingueu molts més!

  Ariadna Plaza

  RépondreSupprimer
 21. A mi m’agrada la frase del capítol 2 perquè quan hi ha una intriga no el pots deixar endarrere i sempre tens ganes de esbrinar-ho, no pots deixar-ho a mitges perquè si no sempre estaràs tota la teva vida preguntant-te: Perquè no vaig fer aquella cosa...
  A mi em va passar amb els regals de reis mags, perquè jo em vaig demanar la xbox360 i tenia la intriga de que si era aquella cosa o no. Al final no la vaig trobar, vaig mirar per tot arreu però no vaig veure res. Em vaig quedar amb molta intriga i també amb una miqueta de ràbia perquè no la vaig trobar. Vaig esperar fins que va arribar el dia dels reis mags i al final vaig veure que era la cosa que jo volia, la xbox360, i la intriga va desaparèixer.
  Espero que el meu comentari us hagi agradat, i també us desitjo molta sort per a que molta gent us comenti.

  Iván Suárez Romero

  RépondreSupprimer
 22. Je prends la troisième phrase, parce que parfois, quand j'ai un problème très grave,ils ne le prennent pas au sérieux.
  Je me souviens quand moi et Oriol nous nous sommes battus dans le collègue. Les gens ne prennent pas au sérieux.
  J'espère que vous avez une grande renommée avec des chapitres du petit prince.

  José Antonio Obrero

  RépondreSupprimer
 23. A mi m’agrada la frase del capítol 2, perquè quan tens intriga per alguna cosa, sempre intentes esbrinar el que passa i fins que no el descobreixes no pares. Mai et pots quedar amb la intriga i fas el que sigui per esbrinar-lo. A mi en recorda un dia de Nadal que vaig demanar la wii. Tenia molta intriga per saber si me la havien comprat i no parava de preguntar i mirar pels armaris, però em vaig quedar amb la intriga perquè no la vaig trobar i això que la vaig buscar molt. Em va donar molta ràbia no trobar-la, però al final tot va acabar bé: me la van portar.
  Espero que os vagi molt bé el bloc i que molta gent comenti.
  Jemima López Pérez

  RépondreSupprimer
 24. A mi la que més em fa pensar és la frase 3, perquè quan tu tens un problema t'agrada que la gent s'ho preguin amb seriositat perquè és personal..., perquè estàs molt inquiet.., perquè et passa alguna cosa greu.Encara que la gent potser que s'ho prenguin con a "broma" has de sequir endavan.Quan tens un problema et sens malament , perquè has fet alguna cosa "dolenta" , però tens que ser positiu , respirar profundament i arreglar-lo el més rapid possible.

  El blog está genial. seguiu així, esteu fent mlt bon treball:).

  valeria jimenez martin.

  RépondreSupprimer
 25. Ami la frase que més m'ha agradat es la del capitul 3, això es veritat perquè la gent gran mai es pres seriosament els nostres problesmes, sempre que tenim algun problema amb algú o ens passa alguna cosa quan els i diem només et diuen que sí amb el cap, però en la veritat no t'han fet cas. Això em fa sentir molt malament perquè sents com si ningú es preucupès per tu.

  RépondreSupprimer
 26. La frase 1 es como decir que los adultos no te entienden.Yo muchas veces les digo o enseño algo a mis padres y luego no lo entienden y se lo tengo que explicar o enseñar. Eso a mi me pone histérica.

  Alba Cerezo

  RépondreSupprimer
 27. A mi m´agrada molt la primera frase, però a mi també m´agrada ajudar a la gent gran, perquè no se em sento més útil. Penso que jo que so més jove i puc ajudar a gent més gran que ha tingut més temps per aprendre. i per això em sento molt bé quant l´ajudo, encara que de vegades son molt pesats.

  Coral Couso

  RépondreSupprimer
 28. La tercera frase del tercer capítulo es la que más me ha gustado y con la que más me he sentido identificada. A mi me recuerda a cuando me enfado con algún amigo o amiga, que te sientes triste, y en cambio mis padres dicen que son tonterias, y para mi no lo son. Me gustaria que se tomaran más enserio mis problemas.

  Andrea Ibáñez Vilches =)

  RépondreSupprimer
 29. A mi la frase que m'ha fet pensar és la primera.Per què els adults no entenen res i en veritat pels joves és molt cansat explicar moltes vegades el que pensem, per què els pares no entenen això que diem.
  Oumaima Bakkali Tahiri:)
  ÁNIM!!!

  RépondreSupprimer
 30. Encuentro muy interesante la frase 3, ya que me muchas veces las personas no nos damos cuenta de la gravedad de los problemas de los demás, simplemente los dejamos de lado. Esta frase me ha hecho pensar en que la mayoría de las personas no nos importan los problemas de las personas que no son nuestros familiares o amigos. No pensamos en que cuando nosotros tenemos un problema, nos gustaría que nos hiciesen caso y que cuando pasen 5 minutos, no se olviden de nosotros.

  RépondreSupprimer
 31. Referiendome al capitulo 3.
  Esta es la frase que más me ha impresionado,porque hay gente que no toma en serio las cosas que le pasan a los demás y cuando a ellos les pasa quieren que la gente se preocupe por ellos.Tambíen me recuerda a una temporada que tuve muchos problemas y había gente que me apoyaba,y otras que decían que eran tonterías incluso,mis padres me decían que no me preocupara,porque eran tonterias.
  En realidad no me entendían o no querían entenderme mas bien dicho. Luego si no les cuentas porque estás mal o lo que te preocupa se acaban enfadando.

  Anais Garcia

  RépondreSupprimer
 32. L' expression que j'aime est l'1. Porce qu'il a beacoup de raison, si ils me comprenent pas quelque chose ils demandent pous leur donner des explications. Ça me fait sentir enragé

  RépondreSupprimer
 33. M'agrada las 3 frases pero la que més m'ha agradat ha sigut la primera perquè és la veritat. A vegades les persones adultes no t'entenen i cal explicar les coses més d'una vegada.

  RépondreSupprimer
 34. A mi todas las frases me han gustado y por eso yo he hecho una referencia a la segunda ``Cuando un misterio es demasiado impresionante segun lo que sea nos puede dar miedo y asustarnos, pero a lo mejor lo hacemos y no es tan terrorifico como temiamos.

  Espero haberos ayudado.
  Seguid asi.

  Carlos

  RépondreSupprimer
 35. La tercera frase es la que más me gusta. Muchas veces he tenido problemas y mis padres, cuando intento explicarselo, no me toman en serio y eso me sienta fatal. Por eso no quiero contarles todos mis problemas a ellos, siempre intento contarselo a mis mejores amigas, que me escuchan y me toman en serio.

  RépondreSupprimer